Rubrikfanskap

Igår:
Red igen för första gången efter tävlingen, till LillKasaviken med mamma och Bodil. Det var mjuka vägar efter regnet så både travade och galopperade, på hemvägen gjorde vi övergångar och Smockan var så arbetsvillig.
Idag:
Regnat från morgon till kväll. Sista jobbdagen på Hägglunds. 
Vila för hästarna, och jag försöker packa alla mina saker vilket är oförklarligt tufft...
Imorgon:
Rida, packa, packa, packa och packa. Börjar bli pirrigt nu..!
 
Min pepplåt:
Deadmau5 – Strobe - Radio Edit

Strobe

Nu har jag alldeles för lite tid för att hinna med allt känns det som...
Som idag, då jag kom hem gjorde jag typ ingenting i två timmar innan jag kom iväg och plockade blåbär till jobbfikat som jag håller på att baka. Varför packade jag inget? Gick ut till hästarna? Tog en hundpromenad? Städade? Men varför ge mig dåligt samvete för det nu, jag har bara tre kvällar hemma nu och får väl passa på att njuta av att vara lite lat och oansvarig.Ångest

Rider inget men hinner inte ett skit ändå?! Bäst man låter bli datorn då kanske...

Gaaahhh.....

Måndag, sex dagar kvar. Smockan tappar en sko... Så. Djävla. Typiskt. Och hon ska ändå skos på torsdag så det är väl ingen idé egentligen att slå på den tidigare.
 
Det blåste som bara den idag så ville egentligen stanna inne, men gick ut ändå med mössa och höstdunjacka för att skritta ut. Hon fick täcke på sig och blev utsläppt igen sen.
Nya hagen är inte så himla bra för hästarna, det är väldigt mjukt i marken efter skyfallet som varit och det är ingen "hästterräng" med berget och skogen som omringar lägdan så de inte har så bra uppsikt. Men de ska bara gå där tills de andra hagarna har blivit putsade, och då ska hagen byggas upp på nytt. Fast då kan jag inte hjälpa till, tur för mig!

Allt kommer försvinna

Haguppsättning hela dagen. Hela dagen. Det var i alla fall skönt att det inte regnade medan vi höll på, det kom nu på kvällen.
Och det var sista söndagen hemma på ett tag.

Resultat

Motvillig Smocka vill inte stå fint med öronen framåt utan gå in i hagen efter en tävlingsdag.
 
Finaste, finaste Smockan är den bästa hästen som finns! Med henne blir jag inte nervös, hon går rakt in i transporten, finner sig på en gång i nya miljöer, tittar inte på något.
Det var första gången jag var på Nordmalings ridklubb, det var himla nära med bara en halvtimme längs E4:an.
90 cm bed A var första klassen och 95 cm avd B andra. Jag tänkte lite fel när jag anmälde mig till 95 eftersom det var en lagklass. Där var det bed A:1a, alla med minst antal lika fel i första fasen gick vidare till omhoppningen som reds efter att alla ekipage hoppat. Hade klarat av det hur lätt som helst men nu är det lätt att vara efterklok.
Träningen i onsdags och ridturen igår var bra för oss eftersom jag fick fräsha upp minnet lite med hur galoppen ska vara. Så idag satte jag den i båda starterna, och det bara flöt på!
Banorna var enkla och höjden kändes väldigt låg. Nu bygger banbyggarna olika men det känns som om vi kan ta lite högre nästa gång. Fast vi ska jobba mer på att samla upp och strama ihop oss lite så vi inte bara blir långa och hoppar flackt för det går fort.
Verkligen ASNÖJD! (Men varför känns det fuskigt att få blågula rosetter i avd A bed A? Har ju förtjänat dem men kom inte på första plats eller nåt...) 

Hey ho, let's go

Har fördrivit kvällen med att rida, putsa och packa. Imorgon ska vi tävla!

We'll be coming back

Nu börjar det att kännas höstigt på kvällarna. Träden har börjat få lite gult i sig, det är rått i luften, det är mörkt och dimman har kommit varenda kväll sedan några veckor.
 
Idag hade jag och Smockan sällskap för första gången på evigheter! Mamma och Bodil följde med på en skrittur som tog prick en timme. Jag red barbacka och det var mysigt med lite värme och närhet med Smockis när det var lite småkyligt. Lite känningar efter träningen igår hade jag också, och det är ju skoj. Inte så ofta man får det nu längre (VÄLTRÄNAD!).
 
 
 
 
 
Ironisk på det sista såklart.........

Hoppträning

Tre veckor sen vi hoppade senast. Och det var så roligt!
Började med att byta galopp över en bom och där blev Smockan übertaggad. Sen linjer och studs för att jobba på sits och position. Svårast var sista linjen på 22 meter, där det ska vara fem språng mellan men vi fick sex språng varje gång. Men hon är för lång och svag för att orka riktigt så jag tror vi får börja med fler övergångar på våra uteritter.

Inget att se här

Ställer in den här skiten och går och lägger mig. Kommer tillbaka imorrn.

Trött

Satte upp lite tavlor i sadelkammaren igår, blev mycket trevligare på en gång.
Kom på att det är prick åtta månader sen Blomman togs bort... Tur att jag har underbara Smockan...

Slappardag

Skön söndag utan krav. Bild från igår kväll då det var så underbart varmt men idag var det mulet och kyligare.
Red mot LillKasaviken och fortsatte vidare till Husum. Tittade på småbåtshamnen och vände sen. Smockan blev spänd när vi kom in i bebyggelsen och blev utskällda av en hund. Sen skulle vi kliva över en bäckfåra men det gick nästan inte eftersom HAVET var mindre än tio meter bort. Läskiga grejer det.
Men gjorde en massa skritt-travövergångar så hon var så fin större delen av tiden att det överväger alla gånger hon var spänd.

Slappardag

Gjort idag:
# Njutit av vädret, det har inte varit många lika fina dagar i sommar. Sista normala lördagen innan Uppsala...
# Plockat sten i hagen, lika kul som jag förutspådde men ganska skönt att slita lite ändå. Hoppas att huggormarna inte hittar till stenhögarna bara.
# Bakat en kaka (mästerbagaren!)
# Red ut en sväng.
 
Försökte fota hundarna som synes, men det gick inget vidare.

Repris

Förra fredagen hade jag ingen ork och gjorde en att-göra-lista. Nu har jag börjat dricka kaffe den här veckan och har energi på kvällarna men kan inte rikta den mot något så far bara runt. Men tar en till lista i alla fall:
# Plocka hallon, igen. Bärplockning är en syssla jag gillar och är bra på.
# Rida Smockan, som vanligt. Ögat är normalt så det är bara att köra på varje kväll nu.
# Samla ihop småstenarna som ligger i hagen ner mot sjön, skitkul. Ska inte bättra på redneckbrännan.
# Packa, hur nu det ska gå till. Har blivit apatisk när jag försökt den här veckan.
 
Utvärdering förra veckan:
Nja. Fick rätt mycket hallon, red faktiskt på lägdan men det hade regnat, fotade hästarna, röjde inte.
Hinner ändå inte hur låga krav jag än har, vad går jag och dräller för?

Snart slut

Shit, det har redan gått en vecka sen jag fick beskedet att jag kom in på SLU! Varför går det så himla fort nu när man vill ta vara på den sista tiden på Kasagården?
Vackra sommarkvällar (äntligen) har det varit den här veckan och jag har bara hasat runt i någon sorts handlingsförlamning. Får kasta bort ångesten över det och bara börja göra saker istället.

Haffa Guzz

Porslinshästen har gått sönder, igen. Skäms lite över att ha sådan dålig tillsyn på hästarna för upptäckte när vi skulle på hoppträning att Smockan har ögoninflammation. Ögat hade svullnat igen till storleken av en halv tennisboll typ. Vilket flyt...

Vemod

Tog den här svängen idag med den finfina galoppskogsvägen. Gjorde galoppfattningar ur bakdelsvändningar, svinkul för Smockan plus stärkande och bra träning inför omhoppningar att kunna svänga snabbt. Blev bara en fyrtio minuterstur.
 
Insåg ikväll att om mindre än en månad så är jag inte kvar längre... Kommer lämna hästarna och hundarna, katten och gården, familjen och naturen för att flytta ihop med främlingar i en främmande stad och plugga igen på en nivå jag aldrig tidigare har varit i närheten av. Kanske jag aldrig flyttar hem igen, bara har sommarlov här..?
Hoppas att Smockan kan komma ner till mig snart i höst, annars blir det tufft.

Och där ska jag bo...

Fick lite bilder på mitt studentrum som mina släktingar tagit.
Fjärde våningen, utan hiss. Men ett hörnrum var inte så tokigt.
Köket däremot...

Hagmys


Good news everyone!

Stora förändringar på gång för mig, Smockan och min familj.
 
Fick igår veta att jag har blivit antagen till Husdjursvetenskap på Sveriges Lantbruksuniversitet!
Det hela har varit en otroligt påfrestande historia. När jag läste basåret i Sundsvall ställde jag mig i kö för studentboende och i början av sommaren började jag anmäla intresse eftersom det är färre sökande än efter antagningsbeskedet kommit ut. Fick faktiskt tag på ett rum i en korridor mitt i stan.
Jag var bombsäker på att komma in på Husdjursagronomprogrammet, har ju bra betyg och 1,4 på högskoleprovet (lägsta resultatet på antagen förra året var 0,7!). Men... vad olycklig jag blev då jag på en fri stund en torsdageftermiddag upptäckte att jag inte hade något betyg i fysikkursen. Trodde att det var kört, fick en lätt depression, men samlade kraft och tisdagen veckan efter fick den avslutad och godkänd.
Då blev jag behörig, men det var efter sista kompletteringsdag så jag fick ändra min anmälan till en sen sådan. Lade då till Husdjursvetenskap som bara är en kandidatprogram på tre år jämfört med ett yrkesprogram på 4,5 år. Färre sökande (hoppades jag på) och lägre antagningspoäng så större chans för mig att komma in. Var tvungen att kompromissa ifall jag skulle slippa vänta ett år till eftersom sena anmälningar bara behandlas om det finns platser kvar efter urval två, och jag bedömde att agronom var kört för min del.
I måndags publicerades det andra urvalet så har loggat in på antagning.se minst tio gånger per dag för att se något resultat. Och igår såg jag att jag var antagen till Husdjursvetenskap och reservplacerad till Husdjursagronom.
 
Den tredje september börjar jag i Uppsala alltså. Smockan måste flytta med annars blir vi olyckliga båda två men det får bli senare i höst.
Om någon vill så kan jag förklara mer om programmet fast det är lite flummigt för mig också. Frågor på det?
 
Champagne for everyone!!!

Att göra

Ännu en vecka har gått och helgen är här. Tar en liten lista på saker som jag vill hinna med:
# Plocka lite hallon.
# Rida Smockan på lägdan. Vill komma fort tillbaka till vår (min) fina form och Smockan kändes arbetsvillig ikväll så det vore kul att köra något pass med lite krav.
# Fota alla djur. Hundar, hästar, höns och katt.
# Röja och städa.
Roligare än så här blir det inte på denna fredagkväll. Gonatt.

Förlåt mig...

...för den kassa uppdateringen!
Först av allt: igår såg jag min första huggorm! Den låg blickstilla på vägen när vi skrittade förbi, Smockan såg den inte. Red barbacka också.
 
Ikväll var det det första ordentliga ridpasset på en vecka. Min kropp har hunnit förfalla på den korta tiden medan Smockan inte verkade så påverkad. Hon var bara pigg. Om hästarna får en viloperiod drar man ner på kraftfodret men inte för människorna? Jag borde börja med det...
Det var så himla mysigt i alla fall med mycket galopp på mjuka sandvägar.
Nu kör vi på så kanske vi får tillbaka lite av den form vi hade före avbrottet den här månaden.
Och här kom den utlovade bilden på Ozi.

Halvtid

Såhär är läget i stallet.

Bettlöst och sadellöst

 
Tyvärr, det går inte att ladda upp några bilder just nu!
 
Jag är en som ser allt i svart eller vitt, och idag har det varit svart. Men lustigt nog så hänger alla svarta perioder ihop med om Smockan inte kan ridas. Det här har mina föräldrar också märkt så det är inte inbillning.
Så, har inte ridit i helgen och idag var jag riktigt pessimistisk kring det mesta. Men så skrittade jag ut med älsklingshästen och vips så känns allt lite bättre. Nu är det faktiskt mer grått än svart.
På Smockan provade jag för första gången att rida med ett av de bettlösa alternativen till Micklemtränset. Kanske inte så smart att rida barbacka samtidigt men vi klarade oss utan situationer. Smockan fick knata genom skogen och längs backiga skogsmaskinspår, jag fick öva balans och träna magmusklerna i traven.

Dagens

# Gosat med och skött om min älsklingshäst
# Plockat och ätit mig mätt på smultron för tredje veckan i rad
# Ätit rysk middag med efterrätten först
# Spanat in en ny hopptävling
# Tänkt på vad jag ska göra i höst
 
Bilduppladdningshelvetet strejkar men om den skärper till sig imorgon så blir det finfin bild på Ozi. Kul va!?!?!?!

Myggbiten

Kände mig hurtig idag och tog med hundarna ut i skogen. Åkerbär och hjortron hade någon hunnit plocka före mig tror jag, däremot blåbär och smultron finns det massor utav. Bor verkligen i smultronriket, de är stora som hallon! Men myggen var förjävliga och jag har blivit överkänslig (?) mot dom för jag får stora bulor där de bitit mig. Så en kantarell blev den så kallade skörden idag.

Fanfanfan

Blääääää....
Smockan har fått några mystiska sår på vänster bakben, linkade lite med höger fram.
Ingen tävling alltså och det känns supertrist eftersom jag sett fram emot den typ sen hon köptes och hoppträningen igår gick så lätt och bra.
Och alla skador är extra jobbiga när man inte har tillgång till box och det är rötmånad och massinvasion av flugor...

RSS 2.0