Min lilla lama

Nu dricker han sina tolv liter mjölkersättning varje dag som han ska göra och det ser bra ut. Kanske det blir fölbedömning för honom ändå? I så fall blir det med en prickig Knabstrupper som sällskap bland alla "fina" halvblod..!

Finaste Tickan

För snart en vecka sedan hände något hemskt på Kasagården. Efter jobbet stod Tickan vid grinden och ville in, jag trodde först att det berodde på att hon blev biten av bromsar som attackerade alla som befann sig utomhus. Väl inne kastade hon sig ner i boxen och började rulla. Då förstod jag direkt att det var kolik och då var det bara att gå ut och börja promenera.
Hon la sig ner flera gånger till då vi inte kunde hindra henne men efter två timmar hade hon lugnat ner sig en aning och då kom veterinären. Tickan fick genomgå hela proceduren vid kolik som sondning med vatten och paraffinolja, dropp, rektalundersökning osv.
Ju längre tiden gick desto svagare blev hon och vi människor fick kämpa för att hålla henne upprätt.
Smulen fick gå löst under hela den här tiden. I början var han busig och galopperade runt, på slutet var han väldigt trött av att alltid vara i rörelse.
Efter fem eller sex timmar när Tickan fått dropp inne i boxen ville hon ut till varje pris. Vi försökte hindra henne och då vek sig benen under henne. Golvet var för halt och Tickan för svag så hon kom aldrig upp igen, utan hon dog mitt framför oss med Smulen i boxen bredvid.
 
Smulen började inte dricka mjölkersättningen förrän igår men han verkar piggare och Smockan ser ut att ha tagit sig an honom.
Det har varit några väldigt påfrestande dagar men det verkar gå åt rätt håll nu.
 
Tequila Sunrise 1999-2014. Hon förtjänade många fler år till som gårdshäst efter ett liv på tävlingsbanorna.
 Hon begravdes på höjden med utsikt över sjön. Där stod hon och tittade, och mådde som bäst.

Höskörd

 

RSS 2.0