Oh, detta ansvar

Nu är hon min till 100 %. Eller ja, tills banken fört över pengarna.

Yada, yada

Smockan var lite mer av sitt vanliga jag ikväll, pigg och utan styrsel på hovarna. Tjock har hon blivit på en dag bara men det märktes inte av. Blandad tur med galopp på grusvägar och lite skogslunk. Roligast var när vi utforskat en ny skogsbilväg och galopperade tillbaka. I sista backen rejsade hon verkligen!

Hagarbete

Fy tusan vad hett det har varit idag... Försökte rida idag men alla bitande insekter som svärmade runt oss gjorde så att Smockan inte kunde stå stilla. Istället gjorde vi klar den nya hagen, så nu äntligen har hästarna bete igen. Tog sex timmar, i stekande sol och med miljoner bromsar. Så nu har jag fulla benen med bett plus en äkta redneck-bränna. Ingen bild på det gudskelov.

Äntligen sommar

Åkte tillbaka till mitt smultronställe, nu med en lite mer lämplig behållare. Sinnessjuka mängder alltså...
Vad mer? Försov mig såklart fastän jag ställt mobilen på väckning. Stängde bara av och råkade blunda, vips så försvann den morgonen. Hade tänkt rida men då det är shortsväder igen, Smockan varit lite låg och jag slösade bort fina, svala timmar på morgonen så skippar vi det idag.
Nu ska jag åka bort igen till vackra Vädersjön och (kanske) bada.

Follow me

Ridtur på en 1 timme 45 minuter, cirka en mil. T-shirtväder tredje gången den här sommaren!
Hittade riktigt, riktigt trevliga ridvägar ikväll. Galopperade mycket så flåset borde det inte vara fel på till tävlingen. Starka ben lär Smockan ha också. Men, hon kändes lite low och det har hon gjort de senaste gångerna. Tror att det beror på betet som typ är slut. Hästarna har stödutfodrats med hö ett tag men nu ska Smockan få lite krafft också eftersom hon rids.

Otur

Jag försov mig på riktigt imorse, ända till halv åtta, på självaste sjusovardagen. Nu kommer jag att vara trött i ett helt år enligt follktron. Faaaan....

Vad i hela...

Har jag blivit knäpp?
Råkar somna när jag kommit hem från jobbet. När jag vaknar och tittar på klockan får jag panik för att den är halv sju. "Har jag sovit hela natten och utan att väckarklockan ringt?!". Kutar ner, tänker att jag inte hinner hämta tidningen, fan jag gjorde ingen middag igår så har ingen matlåda. När jag gjort iordning snabbfrukost blir jag misstänksam och tittar på klockan på datorn: 18.30.
Så någon ridning hann jag inte med idag. Knappt ett skit faktiskt.

Million voices

Knäpp regnbåge häromdagen (varit många av den varan på sistone). Precis där den tar slut ligger Husumfabriken, så man kan tro att de börjat tillverka trolldryck eller något.
 
Ikväll har det varit väldigt fint och varmt men både jag och Smockan var inte så inspirerade så det blev bara motion för oss. 
Kom en regnskur när jag släppt in Smockan i hagen. PANIKEN när jag inser att sadeln, tränset och mina stövlar inte mår bra av att blötläggas på det viset.

Ny ridväg!

Det var... spännande!
Hittade en traktorstig i skogen som hela tiden knoppade av sig i nya stigar. Jag och Smockan smög fram genom mossan och blåbärsriset och kom fram till ett hygge, ogenomträngligt av björksly. Vi snubblade fram längs kanten av det och kom fram till maskinspåren efter skördaren som var där för flera år sedan. Hade noll koll på vart vi kunde tänkas vara när vi rundade muren av sly och Mosjön uppenbarade sig. Men vi kunde bara följa spåren av skogsmaskinen och turligt nog ledde den till en väg som jag kände igen. Den galopperade vi längs med, sen över en lägda där vi fick kryssa oss över dikena och sen hemåt!
Dessutom var det andra gången i sommar som jag kunde rida i kortärmat. Tokigt va?

Utfyllnad

Just nu sitter jag hos kusinerna och gnager på grillspett. Så titta på den fantastiska smultronskörden från igår istället. En hel liter blev det och då fick vi lämna säkert lika mycket kvar då vi inte hade något mer att plocka i.

Havsutflykt

Idag packade vi in alla hundar i bilen och åkte till Lill-Kasaviken. Ozi gör de andra hundarna så besvärade! Nitro bet henne igår när hon mopsade sig och Elektra har nafsat till också. Hon är så bedårande nu men man längtar faktiskt lite till när hon blir stor, då hon kan sitt namn och (förhoppningsvis) skäller lite mindre.
Nitro har faktiskt opererats i veckan för något klobekymmer, han kan ha blivit så stressad/bedrövad över Ozi att han gnagde sönder det själv. Så under den här perioden har han gått upp så mycket i vikt att han bara väger tre kilo mindre än mig!

Skärpning

Inte mycket gjort idag inte. Red ut en och halv timme med Smockan på en delvis ny väg. Såg havet, fäktades mot getingar und so weiter. Sen slöat och slappat.
Fyfan vilken tråkig läsning det har varit här den senaste veckan, lovar att skärpa mig!

Fingalopp

Det har blivit lite av ett tema med suddiga bilder på sistone...
Kort tur idag med galopp längs vår finaste skogsväg. Först genom knähögt gräs som på bilden och sen genom tallskogen med blåbärsris och allt.
Smockan var spänd på riktigt idag, inte alls "roligt-att-springa"-spänd utan mer skvätten. Och så när jag tagit av utrustningen efteråt springer hon plötsligt ifrån mig och upp på berghällen, skrämd av ett rådjur som nästan var uppe på gårdsplanen. Djävla djur.

Lägda två

Idag red vi hela passet på lägdan, och det gick så mycket bättre! Jag sträckte på mig och Smockan tog det lite lugnare. Himla roligt!

Snark

Bloggen utgår idag pga sömnbrist. Gå och gör något nyttigt istället.

Ny familjemedlem

Senaste tillskottet i Cirkus Kasagården: Ozi!

Smocka på lägdan

Min sits har förfallit. Eller har den alltid varit så? Det är inte ofta man har fotobevis, och ännu mer sällan skarpa sådana.
Red på våran lägda ikväll. Varje steg Smockis tog rörde om höet så det luktade underbart.
Hon är ganska oliksidig men jag fick ingen fason på det riktigt. Jag skulle hjälpa till med annat efteråt och Smockan var lite omedgörlig. Nästa gång är hon lite van så då kanske det går lättare.
Och stövlarna har blivit mjuka och fina! Nu kan jag ha mina vanliga hoppläder fast jag ser att mina överskänklar knappt får plats i sadeln..?

Sjöhästen

Ooohhh, så roligt att rida! Idag stack jag och Smockan iväg till Lill-Kasaviken. Mjuka grusvägar gjorde att vi kunde trava och galoppera och beta av kilometrarna. Superhärligt, och stranden vi kom till var så fin! Men Smockan var väldigt skeptiskt till vågorna och gick inte närmare än sex-sju meter. Tyvärr hade vi ett större flugmoln hängandes efter oss än jag någonsin varit med om så det var lite störigt.
 
Igår var det lika fint då vi red mot Österstensätter och Långsjön (namedroppar lite i onödan kanske om ingen vet vart det ligger, menmen). Lååång galoppväg genom skogen, Smockan fick en längre bromssträcka då hon inte ville bryta av.
 
Skönt att vara igång, och snart ska vi tävla igen!

Älskade Blomman

Idag hade Statuesque Lily Sister blivit åtta år. Mamma Mu-hästen <3

Suddsmocka

Ops, glömde bort att uppdatera igår men lägger in ett inlägg så att det blir ett den trettonde ändå.
 
Många öronbilder nu när man börjat rida igen.
"Idag" blev det trav som faktiskt var planerad och inget som en övertänd Smockan tog eget initiativ till.
Sen upptäcktes det "imorse" att det var slaget på vår lägda på andra sidan berghällen ner mot sjön?? Fick flashbacks till i höstas då det var storm mitt i veckan, men att vi först på lördan eller söndan såg att en björk brutits av på mitten och lutade mot ett annat träd, som i sin tur står precis brevid elledningen. Hursomhelst så blir lägdan den ultimata ridbanan bara det torkar upp ett par dagar. Längtar!

Småjäntor

Cirkus Kasagården utökades med fyra höns och tre kycklingar förra veckan. Nu har de vant sig såpass att de inte springer in när man går förbi hönsgården utan man kan ta några kort.

Speciell

Ännu en skrittur ikväll. Fast vi travade lite så man kanske kan säga att det var en ridtur istället.
Smockan blev så jäkla hetsig i skritten och efter några förhållningar blev det värre så travade och böjde henne i halsen för att få hon att lyssna, gick ju fint efter en stund.
Skönt att komma igång med ridningen igen så att man har något vettigt att göra på kvällarna.

Taggatråd

Har laserat stolpar de senaste dagarna till hästarnas nya hage. Till helgen hoppas jag att den är klar så att de får ordentligt med bete igen.
Ute regnar det från alla håll, Smockan och Bodil som fick täcken efter jobbet såg redan ut som disktrasor efter några timmar. Ganska skönt med innejobb vid sådant här väder!

Uteskritt

40 minuters tur med finaste Smockan ikväll. Hon skrittar så fort att kameran inte hinner fokusera.

Doggie upper

Äntligen fick jag sitta på hästryggen igen! Två veckor sen sist men det har känts mycket längre. 
Jag och Smockan tog en rolig och lite annorlunda väg eftersom att bara skritta är lite väl tråkigt. Tar man en stig genom skogen så hittar man en oslagen lägda som plötsligt uppenbarar sig framför en. Går man över den och in bland träden så snirklar man sig fram mellan granar i en underbar skogsglänta med pyttesmå diken och nåt litet träd som man faktiskt kan skutta över. Smockan var lika glad som jag att äntligen ha en mening med livet så hon började takta och galopperade sen sista biten upp på vägen. Sedan hets-skrittade hon vägen hem. Till och med de ryttare vi mötte kommenterade hur energiskt hon gick. Hon är en riktig arbetsmyra den där.

FML

Allt i mitt händelsefattiga liv handlar om att vänta och se. Jag hatar det.

Sommar för evigt

Det här är en blogg om Kasagården, inte musik, men den här videon och låten var så flippad att jag tappade hakan när jag lyssnade på den första gången. Och såna tillfällen vill man dela med sig ifall någon annan kan bli lika berörd som en själv.
Så idag har den varit mitt soundtrack och när jag var ute ikväll i den vackra sommarkvällen blev det en för mig häftig kombo.

Cuffs

Har verkligen haft noll inspiration den senaste veckan. Så blir det när man jobbar hela dagarna och Smockans sår spökar igen. I maj-juni var jag igång precis hela tiden och vid midsommar kom dippen. Måste hitta något mellanläge för jag får dåligt samvete av att göra ingenting.
 
Meningslöst inlägg men jag lovade ju att skriva en gång om dan, och det gjorde jag inte igår så...

Banne mig!

Allt på gårdagens lista kan bockas av!
 
Smockan fick en tjugo minuters promenad. Hon var snäll men går på som en ångvält och jag får hänga med så gott det går. Jag borde verkligen göra några ledövningar med henne. Synd bara att första/enda gången hade motsatt effekt...
 
Jag åkte hemifrån kl 6 imorse för en privatlektion i fysik. Fy satan för det ämnet alltså. Men tack och lov blev det faktiskt lite lättare på plats, och jag blev godkänd! Jag kommer nog inte in på mitt förstaval på universitetet men det får vi se om några månader.
 
Bodil kollas imorgon, är hon dräktig så kommer hon hem!
 
Orelaterad men fin bild på Bertil.

Checklista

Det händer fortfarande inte så mycket på Kasagården. Men imorgon händer i alla fall följande:
#Jag kämpar desperat med en oavslutad kurs och åker till Sundsvall på grund av det. Måtte det gå vägen med det så att jag kan börja med mitt liv någon gång.
#Smockans has är litelite varm och inte lika torr och fin som den andra men benet är okej. Kanske en promenad?
#Bodil insemineras!

Framsteg

Smockans ben ser nu ut som ett ben igen! En till dos med medicin ska hon ha och sen kanske vi ska rida lite till nästa helg. För övrigt är hon jättesnäll att ge medicin i munnen, hon bara finner sig i det lillstumpan.
Finaste, snällaste Smockan

RSS 2.0