Ny familjemedlem

Pollux är en dalmatinerhane på ca 6 månader, han blev aldrig såld som valp utan bodde kvar hos uppfödaren tills vi fick nys om honom via en bekant. Så nu bor han med oss i Uppsala! Han har en lugn personlighet och tycker om att sova som en ostkrok på rygg. Vi ska vänja både honom och Smockan att rida ut tillsammans så hela den prickiga familjen kan fara ut på tur.

Smulen på kollo

Smulen går på bete med två andra ettåriga hingstar hemma på Kasagården. De är travare och både mindre än Smulen storleksmässigt och inte könsmogna... Kastrering i höst då. Världens finaste föl unghäst, mattokig som bara den vilket inte är så konstigt när han fostrats av Smockan. Vacker som få!

Mineralbalja till storhästarna

Det är två sommarhagar på Kasagården i år, en med storhästar och en med småhästar. Mineralbaljan som innehöll äppelmelass blev självklart poppis i bbåda hagarna. En liten ridtur blev av i helgen också med Mango och Bodil. Lily är två år och börjar inridning i höst. Hon har blivit superfin i kroppen sen jag såg henne sist, ser ut som en vuxen häst, och om hon inte visar några knäppa tendenser så är jag väldigt sugen på att själv sitta upp på hennes rygg i vinter.

Grisar på Kasagården

Tillskott på Cirkus Kasagården! Fyra Piggham på cirka 30 kg för närvarande. De går i en stor hage med bitvis gräs på över en meters höjd = perfekt grismiljö när de ska vila och gömma sig. De har inte listat ut vad gyttjebadet är till för men det lär de sig så småningom. Men något som de inte behövde lära sig var att böka, kan bara föreställa mig vilken härlig känsla det är att få komma ut hit från en halmad box och få jord på trynet!

RSS 2.0