Paddling out

Det har varit några tuffa dagar för mig här.
Smockans ben ser bättre ut i alla fall så jag tror inte att hon kommer att dö.
Däremot har jag möjligen klantat till min ansökan till universitetet, och om jag inte kommer in på grund av det kommer jag gå ner i sjön och sluta andas.
 
Idag var det shopping i Birsta som gällde och jag lyckades få ångest över mina utgifter istället, skönt att byta fokus några timmar (är ironisk där...). Jag har bestämt mig för att se det jag handlat som investeringar, i mig själv och som dyr vintage i framtiden.
 
Tittade på Summer Horse Show i Sundsvall också. Tyvärr var det paus när vi kom och sen laghoppning så det var inte riktigt lika roligt att titta på. Men jag var smart som lämnade plånboken i bilen för i utställartälten var det så djävla snygga grejer att man kunde bli religiös för mindre. Jag klämde på några tävlingskavajer där fast jag hade redan bestämt mig för att inte införskaffa en förrän jag startar 100 cm. Fast en ny hjälm behövs kanske redan nu...
 
Imorgon ska jag göra dödstråkiga fysiklaborationsrapporter så jag gjorde lite pyssel ikväll för att inte kunna smita undan.
Knabbes till vänster och Blommans till höger. Många minnen i de ramarna.

Fanskap 2

Bryt ihop, kom igen.

Fanskap

Bodil åkte till Nätra Semin idag, så nästa år kommer det förhoppningsvis att skutta runt ett föl här på Kasa.
 
Men då blev det oroligt i hagen såklart när bästis-Bodil for iväg. Så när jag kom hem upptäckte jag en sparkskada på Smockans vänstra has. Ofrivillig vila är inte så kul...

Genesis

Förlåt mig för den oerhört usla uppdateringen. Paus hit och dit, trött och le, und so weiter. Det har inte blivit så mycket ridning på sistone bara. Och Smockan behövde skos förra veckan så hennes hovar ser förfärliga ut. Men efter skoningen på torsdag ska jag rida henne, ska försöka få lite lösgörande längs vägarna. Låter omöjligt menmen.

Påfrestande häst

Jag är fortfarande i en liten lågenergi-period känner jag, får inte lika mycket gjort på jobbet heller. Sååå, Smockan & Co får gå och skrota en dag till. Eller, igår skrittade vi ut en sväng men det var eftersom den planerade rutten fick hastigt ändras då vi hade noll sikt över E4:an.
 
Jag och Smockan passar nog varandra ganska bra. Men ibland undrar jag vad det betyder egentligen. Idag var det ett sådant tillfälle då mamma var ute i hagen och försökte rykta Bodil och Julia. Då kom hon in efter en kort stund och säger att Smockan inte låter henne göra det, utan hon jagar bort de andra och ställer sig emellan. Alltså fick jag gå ut och uppehålla lilltösen.
Jag gjorde det genom att klia henne under magen. Sedan flyttade hon sig lite så jag kunde klia på andra sidan eller på baklåret. Och sen var hon nöjd och marscherade iväg till nya hagdelen utan de andra flickorna. Konstigt..?

Prins, kung, drottning

Ingen från Cirkus Kasagården kommer undan!

Sju sorters blommor

Horse is not amused.
-Min tur?
-Jag vill smaka!
 
En dag sent att göra kransar men vad spelar det för roll egentligen? Smockan hatade det men Bodil var så gullig och höll fram öronen själv. Första bilden på Smockan är så djävla kul!

Dagens

Lååång ritt idag, 16 km, på självaste midsommarafton (och min namnsdag). Strålande sommarväder, insekter som älskade hur min solskyddsfaktor luktade, lugnt tempo.
Vägarna runt omkring är nu stenhårda så vi skrittade väldigt mycket, men det var bara skönt idag. På andra sidan E4:an är det superfina skogsvägar som bara leder till älgpass och hyggen. Men idag tog vi Botniabanans serviceväg med mer grus och som inte är så hårt packat som de vanliga bilvägarna. Galopperade mellan lägdorna gjorde vi...
Jag är så himla glad att det finns så många ridvägar här!
 
Sen utökades hagen till småflickorna. Inget ståhej där inte.
Tuffast går först!

Spontanhoppning

Nu har jag sovit ut ungefär elva timmar och sen laddat upp med d-vitamin under dagen. Så nu borde jag väl vara okej igen?

En stämningshöjare i form av hoppträning fick jag också. Jag fick köra Smockan helt själv för första gången och visa upp mina snyggstövlar dessutom. Smockan kändes trött och loj i början för värmens skull men när vi hoppade fram taggade hon till med en bakutspark.
Hon stannade två gånger på ett vattenhinder och jag landade med ansiktet i hennes man första gången. Jag tror att hon stannat en gång förut bara men då var hon oerhört distraherad, nu var det motljus eller något sånt.
Banan var hur enkel som helst. Vi bara galopperade runt och hade skoj. Andra svängen var det höjt till 90-100 cm och även det gick lätt. Vilka resultat man får genom regelbunden träning!


Angels


ZZzzzzZZzzzZzzZzZZZ....
Nu har duktig flicka-perioden tagit slut för nu däckar jag snart.

Kortvecka

Idag passade en vilodag väldigt, väldigt bra.
Imorgon är det sista arbetsdagen denna vecka, skönt då det varit otroligt påfrestande igår och idag. Vilar upp mig i helgen innan jag går sönder av sömnbrist.

Morgonen efter


Mina vader är för tjocka! Jag har gått så mycket att jag svullnat upp lite för mycket (förhoppningsvis bara idag), det tar stopp ungefär halvvägs, och det alltid mer tajt med vänsterstöveln. Bertil var med på ett hörn ser jag nu.
Idag red vi en delvis ny väg. Mot havet igen i sommarkvällen bland mördarmygg, mestadels skritt eftersom vägarna är så hårda. När det kommer regn blir det underbart på alla grusvägar!

Vackra hus såg vi längs vägen också.

Den blomstertid
Barbackasmocka


Mycket fint sätt att börja dagen!
Ge mig kraft nu att hålla ut hela kvällen...

Pauspauspaus


Nä hörrni, det blir inte roligt idag eller imorgon för jag har fullt upp med släktgrejer. Så det blir både en pausbild och en pauslåt som jag är ganska fascinerade utav.

Tight rope

Jag önskar att jag hade lite bilder att dela med mig utav, för det är så vackert den här årstiden! Liljekonvaljerna blommar och doftar underbart, alla träden har slagit ut och så har midsommarblommorna kommit. Då gör det inget att det regnar lite för det gör bara grönskan grönare.
Jag får dessutom passa på att vara uppe och ute så länge som möjligt. Är inomhus på jobbet nio timmar om dagen så då har jag bara sex timmar ledig tid, sova tillräckligt mycket får jag göra på helgerna.
Hästarna fick vila idag men träna på att gå in i mjölkkammaren en och en. Började med Bodil men det var ett misstag för Smockan fick svår separationsångest. Prövade inte ens att gå in med henne eftersom hon vart så spänd.
Plockade ännu mer brännässlor sedan, och provade slå med lien. Där hade jag en dold talang!

Too close

Nu har det kommit upp bilder från Kramforstävlingen på Equipe. Jag red tokigt så att en del av dem ser ganska roliga ut. Och Smockan hoppar högt över.

En till ny ridväg blev det ikväll. Älskar't! Vi tänkte skritta men mitt dåliga omdöme krävde en galopp på skogsvägen jag visade mamma. Så det blev en liten galopp, helt underbart! Det finns inget bättre sätt att fördriva tiden med på dessa varma, ljusa försommarkvällar än med att rida och galoppera med hästarna.

Stövlarna håller redan på att mjuka till sig. De var hårda i vristområdet igår men idag märkte jag inte av det så mycket. Är så löjligt glad över dem. De kommer på tredje plats på bästa-köpen-listan, efter Smockan och sadeln!

Äntligen!


Ingen minns kanske att jag för elva veckor sedan beställde ett par ridstövlar från DeNiro. Nu är de här, uppsydda efter min beställning!
Färgen heter borgundy och var mer lila på färgkartan, så jag blev en aning chockad när jag plockade upp ett par hallonröda stövlar. Meeeen, de sitter som ett andra skinn, verkligen helt perfekt passform, och jag älskar färgen nu!

Red såklart i dem ikväll på vår uteritt. Vi hittade inte vägen vi hade planerat ta utan hamnade på en kortare skogsväg. Där låg det två tallar och blockerade vägen, den ena 90 ca och den andra 40 hög. Mamma vågade inte hoppa så hon krånglade sig förbi och sen tog jag och Smockan det i galopp. Så. djävla. kul. Smockan hoppade så mjukt och fint. Då hetsade jag mamma så att hon följde efter oss och tog det åt andra hållet, först det låga sen det höga. Det gick ju kalas så hon var mer lättövertalad att ta det en gång till. Bodil älskade det!

Latest news


Bodil hade sitt sista dressyrpass för säsongen på Cape ikväll. Bilden är från förra veckan då det var mycket bättre väder, ikväll kom en mystisk dimma från ingenstans.

Igår red vi ut på en ganska så lång ritt. En ny väg som gick i en sväng mot havet så att man kunde se ut på den oändliga horisonten. Riktigt, riktigt fin väg, aningens hård möjligen. Vi kunde galoppera länge på en kurvig grusväg och sen genom skogen på en gräsbevuxen skogsväg. Hur trevligt som helst!

Hopp och lek

I fredags utökades hagen till pållarna. De blev ganska glada.

Tävlingshäst


Det där var ett roligt, litet äventyr!
Vår första tävling ihop, min andra totalt och första borta någonsin, på Kramfors ridklubb. Det var faktiskt ganska fint där, mysigt beskriver det bäst. Övik känns skräpigt och kalt i jämförelse. Men det kan vara försommarvärmen och -grönskan som gjort mig förblindad.
Från igår kväll när jag började göra packa bilen så fick jag en ny sorts nervositetskänsla. En konstig spänning i bröstet, som en spänd fjäder, som jag hade från att jag gick och la mig ända till framridningen kanske? Nervositet och pirrighet kombinerat i en spänning och om den brustit hade fått mig att börja grina typ. Men Smockan var snäll och rutinerad och uppförde sig exemplariskt hela tiden, så hon gav mig ingen anledning att börja böla. Tur det eftersom jag körde fel till transportparkeringen (...) och personerna i sekretariatet inte hade någon koll.
Vi var där i god tid, skrittade fram länge och då fick vi gå in på framhoppningen. Svårt det där att uppskatta tid på tävling. 80 cm bed A var första klassen och den gick hur bra som helst. Enklaste bana möjligt där vi bara rullade på i en perfekt galopp. Tredje snabbaste tiden av nollfelarna.
I 90 cm A + A hade vi ett tidigt startnummer så jag stressade lite med att gå banan. Många efteranmälda sabbade lite av uppvärmningen och vi hade inte lika rytmiskt på alla hinder. Men än en gång var vi felfria och fick rosett! Med bed A i omhoppningen spelade tiden ingen roll utan alla med en nolla vann. Så vi tog det piano och red de största vägarna. Så där blev vi långsammast men i första fasen var vi näst snabbast. Vi kanske har en chans på placering då tiden räknas med bara vi fixar omhoppningssvängarna?

The night out


Jag hade tänkt visa lite bilder från nationaldagen när vi utökade hagen. Men jag var så seg med att putsa tränset att allt är färdigpackat först nu, och jag har blivit alldeles spänd och småstressad. Så jag hinner helt enkelt inte mer ikväll. Hörs imorgon.

Proffs på turné

Sista hoppträningen för ett tag, om det går så tar vi ett till block innan hösten. Det var också sista träningen inför tävlingen i övermorgon. Det borde bli buslätt, både höjden och svårigheten kommer att vara lägre så vi är nog så föreberedda det bara går.
Vi fick hoppa fram lite lugnt och lätt, ett räcke blev 110 (stolt!). Sen blev det ett litet break mellan första och andra rundan som vi kommer få på lördag också. Så då får jag tvinga mig själv att som idag få fram galoppen ordentligt. Det ska vara jobbigt, då är det tillräckligt! När vi väl kom igång så flöt det på finfint.
Självförtroendet på topp!

Min nationaldag


Jag har varit ledig, ledig, ledig idag och det har varit skönt. Jag har gjort detta:
# Rekat lokalen till 150-årskalaset nästa helg.
# Hämtat de sista bräderna som hörde till hagstolparna av järn vi köpt.
# Passat in gummimattor att ha i mjölkkammaren, som snällaste Maggan gav bort så att vi kan stå där med hästarna vid skoning.
# Skördat cirka 9 kg rabarber och skar i små, små bitar för att frysa in.

Saker jag ska göra framöver:
# Slå brännässlor och hänga upp på tork i buketter för att ge till höns och hästar i vinter.
# Baka, baka, baka
# Ladda upp hästbilder från hagutökningen

Ny väg 2

Ikväll prövade vi och hästarna att rida över E4:an och utforska lite. Det är allt nervöst att rida över motorvägen även om hästarna ska vara trafiksäkra. Smockan tittade till på några brevlådor på andra sidan och en dålig dag hade hon kunnat göra en helomvändning. Men vi klarade oss och hade faktiskt lite flyt också då tåget kom efter vi ridit under viadukten.
Hursom hade vi redan planerat en sväng men hästarna var så spända så vi tog en avstickare på en underbar skogsväg som det definitivt kommer att galopperas på. Tyvärr var det en återvändsgränd så vi fick rida enligt planerna.
Smockan blev ännu mer spänd bland husen, så mycket att det vart väldigt obekvämt. När jag tänker efter så brukar inte obekvämt vara det första jag lägger märke till när jag rider en spänd Smocka, så det säger nog en del om hur spänd hon var. Tillbaka på rätt sida E4:an kunde vi börja slappna av och trava fint och mjukt.


Imorgon är det röd dag och Smockan, Bodil och Julia ska få så mycket klappar och ompyssling jag bara orkar ge dem!


Kvällssol


Idag var det Bodils tur att åka till Cape och träna. När vi kom tillbaka stod flickorna och hälsade oss välkomna.


Ljust och fräscht


Testar nytt utseende, tryck F5.
Jag vet inte varför headern hoppade åt vänster, så om någon annan gör det hojta gärna till!

Dansa, pausa


I vintras har Smockan tappat i vikt, högst troligt pga blodmask. Jag har aldrig sett inälvsparasiter (förutom på hästkunskapslektionerna) men efter avmaskning kom de ut med träcken, och de är så sjukt vidriga! Tänk att Smockan har haft dem i sig!
Så häromdagen kollade jag med ett viktmåttband om det blivit någon skillnad, och det har det... 30 kilo (!) har hon gått upp de två senaste veckorna. Avmaskning och bete var rätt medicin.
Den här veckan har jag kunnat känna hennes mage lite mer mot vaderna när jag ridit, och idag såg jag att hon blivit bredare över hals och manke. Och det är bara bra för hon var smal som ett staket ett tag. Bara det inte blir några andra komplikationer av viktuppgången då bara.

Igår vilade hon och Bodil så idag var vi ute. Vi skyndade oss iväg innan regnet skulle komma och provade stå inne när vi gjorde iordning hästarna. Vi kallar det för mjölkkammaren och är perfekt som hovslagarspilta. Men det är målat golv så det är halt som is, så jag fick panik och blev väldigt chockad då Smockan förlorade fästet av att bara flytta på bakdelen. Hon sprattlade omkring och var på väg att lägga sig ner om inte kedjorna hållit upp huvudet på henne. Usch vad otäckt det var...

Men hon klarade sig bra och vi kom iväg. Regnandet har gjort grusvägarna mjuka så vi fick ganska många kilometer i kroppen. Blåsigt men varmt i luften, hästarna skötte sig och slappnade av. En liten tjuvgalopp blev det och sällskap av en körhäst sista biten hem.

Mockade halva hagen också innan den tredje hästens ankomst och pissvädret tvingade mig att avbryta.


Första juni


Det blev vilodag för hästarna så att mattarna kunde städa lite i sadelkammaren inför hästkompisen som flyttar hit imorgon.
Det är fint väder just nu så det känns lite avlägset att det ska regna inatt och imorgon. Men lilla prinsessan får ändå ett täcke på natten tillsvidare, fast ett lite varmare nu ifallatt.


RSS 2.0