Ledig.

Nu har jag vart hemma för jullov i en vecka, har gjort stallsysslor och gått i långkalsonger och bakat lite. Mamma har jobbat mest så det har inte blivit ridning varje dag men några turer hanns med innan hon blev sjuk också.
Jag har fotat lite med finkameran men inte kunnat föra över bilderna till datan så dom får jag spara på. Blir Instagrambilder istället
 
Första bilden är efter första turen på nya hästen Gittan. Hon blir sju år om nån dag nu och har varit på travet förut. Nu är hon dräktig (?) och ska föla nästan samtidigt som Bodil. Hon är speciell, både okomplicerad och svår. Lite småsur vid hantering och ibland gosig istället. Tycker om att bli ryktad och fotad i alla fall.
 
Andra bilden symboliserar julfirandet som sög. Utanför bild: julfrid.
 
Tredje bilden är nån dag efter julafton med massor av snö. Puckade jag skottade inte upp vägen till dyngkasan förrän efter jag var klar med mockningen. Igår kväll kom ett till snöfall som övergick till regn när det blev plusgrader samtidigt så nu är det djävulskt tungt att skotta sig ut ur stallet.
 

Ursprungsplanen vara att jag skulle återvända till Uppsala den andra januari men har lite småtråkigt här hemma. Mamma bara jobbar, alla mina promenadstigar är igensnöade, har ingen lust att trängas på rea inne i stan, vill/kan inte lämna en häst på gården för att rida ut på den andra. Så åker en dag tidigare så att jag kan komma igång att träna Smockan inför tävlingssäsongen åtminstone.

Ett år utan Blomman

Ett år som gått fort, ett år där det hänt mycket. Men minnena är fortfarande glasklara.
Älskade Blomman kommer jag alltid sörja.

Snart jul

Ännu en vecka har gått och här blir det en rapport igen!
 
Skäms nu när jag ser tillbaka på veckan och ser hur lite jag har ridit...
I måndags var det oplanerat på grund av skolstrul, i tisdags kunde jag inte alls för då var jag på middag. Onsdags hade jag hunnit om jag snabbat på men Smockan stod och sov i gången när jag mockade så myste med henne <3 Torsdag däremot blev kanon då jag tog ledigt från pluggandet och for till stallet på dagtid för att rida ut! För ett tag sedan följde vi med några i stallet och red nästan samma väg som då. Vi pulsade genom snön förbi ridskolan där Smockan ville testa mitt tålamod (jag var uthålligast) och in på en skogsväg där vi travade och galopperade. Var ute i lite mindre än en timme. På fredagen skrev jag tenta och firade att den var gjord så for ut igen på lördagen. Pissdåligt väder, Smockan hade kutat runt i hagen tydligen så stallchefen hade tagit in hästarna när jag kom. Sen igår söndag kom vi ut igen i skogen. Samma väg i början men fortsatte en bit in på en annan skogsväg där det plogas om vintrarna = perfekt ridväg. Smockan blev übertaggad och svårbromsad och mycket glad!
 
Min mobil har inte internet längre så har inte kunnat skicka mms eller instagramat så det blir bildlöst den här gången.

Hänt sen sist

Söndag
Jättebra ridpass i paddocken! Många övergångar mellan skritt och trav, behövde bara spänna magmusklerna för att sakta av. Kändes klara efter tjugo minuter bara fast då var vi egentligen uppvärmda. Men kommer inte ihåg vad som kommer efter lösgjordhet i utbildningsskalan så visste inte vad vi skulle hitta på så vi skrittade ut en sväng. Smockan var lite coolare idag och skyggade inte för något badkar intill vägen eller så.
 
Måndag
De förträffliga stadsbussarna går lite hur som helst så var väldigt nervös över att missa regionbussen till stallet. Men när jag klivit av och gick över vägen så kom den precis, tajming alltså. Tyvärr var det -17 inne i stan så i stallet var det nog samma eller värre så ingen ridning då (köldgräns -15).
 
Tisdag
Höhämtning. Fy fan. Det hade börjat ett snöfall av en kaliber som Uppsala inte klarar av (eller någon annan stad söder om Gävle). Jag skulle köra en lånad bil och släp i halkan, mobilbatteriet var nästan urladdat och min hököparkompis hade glömt ta ut pengar. Wonderful! Kom ändå fram, fick med oss 67 balar och körde jättelugnt tillbaka. När vi lastat ur allt och burit in det, sopat ur bilen, mockat åt hästarna så åkte vi hem. Kvart i tolv på kvällen. Blä.
 
Onsdag
Och här hade det snöat under natten. Regionbussarna inställda så stallchefen tog hand om Smockan. Tog mig ut till skolan och på grund av dåligt samvete inför de kommande tentorna hade jag planerat in tid för självstudier efteråt. Kände mig nöjd kvart över fem, gick till busshållplatsen och får veta att stadsbussarna ställdes in från klockan fem... Fick som tur var skjuts hem så slapp gå sju kilometer.
 
Torsdag
Bussarna gick igen men stallchefen tog på sig att göra allt i stallet idag också, så stannade hemma och fick dåligt samvete över att inte ha ridit Smockan på aslänge.
 
Fredag
Hade kvällsfodringen i stallet = mysigt! Enormt mycket snö men oplogat i paddocken så red på parkeringen istället. Gick ju finfint det, Smockan var arbetsvillig och positiv, snygga rosa lindor på. Red på en liten fyrkant á la Kyra med vanliga hörnpasseringar och senare bakdelsvändningar. Efter uppvärmningen växlade vi mellan att ställa inåt och utåt, plus öka och minska volten. Roliga tjejen tog eget initiativ till väg när hon fick långa tyglar och knatade ut på och längs med vägen.
 
Lördag
Kvällsfodring igen och körde vidare med vårt bra upplägg från fredagen. ÄNNU finare var Smockan, jag redmycket bättre och det var så himla roligt! Bakdelsvändningarna var jag lite noggrannare med och på volten gjorde vi våra övergångar som var superbra. Stadig form och samma böjning i kroppen hela tiden. Provade lite galopp också. I vänster varv blev det springa fort och tippa inåt, men höger varv..! Kanonhäst!
 
Söndag
Planerat en uteritt med två andra men det visade sig vara dubbelt så kallt som inne i stan vilket betydde -20 grader och med marginal överskriden köldgräns. Väntade bara på att få ta in hästarna i princip, och det blev ännu en vilodag för Smockan...
 
 
Och jag då, jag har börjat plugga så smått inför tentan på fredag. Synd att man inte gick jordbruk på gymnasiet, men då hade jag aldrig lärt mig så mycket om hästar.

dåså

Två veckor sedan Smockan blev Uppsala-bo med mig! 
Första veckan blev det inte mycket ridet, bara korta pass under 30 minuter. Roligt ändå för oss båda att komma igång igen.
Den här veckan började med att jag flyttade ur mitt lilla studentrum eftersom det skulle bli ommålat. Bodde hos mina släktingar och jag fick den stora lyxen att låna deras bil! Inte bra om man hunnit vänja sig.
Varit i stallet varje dag utom torsdag vilket var planerat, och igår då alla avgångar var inställda på grund av halt väglag. Men när jag tänker tillbaka så har det inte blivit så mycket ridning ändå, sist jag red var faktiskt i måndags. Dåligt väder och stallmöte som drog ut på tiden i tisdags, hjälpryttare i onsdags.
Men red ut idag i alla fall med de andra i stallet. Smockan var nyklippt och fick på sig broddar och sen var vi ute i
1 ½ timme. Smockis var väldigt energisk och gick långt före de andra hela tiden. Blev bara ett bus med någon sorts galoppskänkelvikning rakt åt sidan så att vi nästan krockade med en häst som kom bakifrån.
 
 
Och vad har jag gjort utanför stalltiden?....... Nästan ingenting känns det som.
# Spenderat pengar mestadels, köpte till exempel en blomma igår och en väldigt onödig påse tomteskum. Den var dyrare än filen och är onyttigare, har ju faktiskt avvänjt mig vid fredagsgodis så det var egentligen inte gott heller.
# Har insett att jag har två tentor som närmar sig med stormsteg... Blir nervös när jag tänker på det.
# Skrivit listor med saker att göra som jag sen stirrat på i nån timme istället för att göra dem. Överväldigats av trötthet och skjutit upp till morgondagen. Gör vuxna så också?
 
Höres om ungefär en vecka!

RSS 2.0