Mitt kandidatarbete: Näringsbehov hos föl

 
Det var en jobbig vår men jag lärde mig väldigt mycket om ämnet, skrivprocessen och hur man redovisar. Betyget är klart men publiceringen på Epsilon dröjer pga semestertider. Gjorde lite print screens för att visa lite av det ändå tillsammans med sammanfattning och slutsats.
 
I jämförelsen mellan näringsvärden i stomjölk med ersättningarna och mellanmjölk ska värdena i de två sistnämnda vara inom max två standardavvikelser (siffran efter plus-minustecknet) för att anses vara lik. Man kan tex se i tabell 7 att energiinnehållet i mellanmjölk är inom en SD neråt medan Equilav har mer än två SD över värdet i stomjölk.
 
Tyckte det var en spännande upptäckt att mellanmjölk fungerar fint att ge till moderlösa föl, teoretiskt sett i alla fall. Tyvärr var det det näst dyraste alternativet efter Equilacs ersättning.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Imponerad! Tänk om vi vetat detta då när vi så väl behövde det! Då trodde man att enda altenativet var Krafft Milk. Har ju namnen kvar på den som svarade på våra frågor så man kan ju kolla vad dom hade för kompetens egentigen .....

2015-07-05 @ 22:16:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0