Fölvisning

Foto: Jenny Staaf

I söndags åkte vi ända ner till Timrå för fölvisning. Vi har lasttränat Smulen två gånger tidigare så det gick rätt lätt och fort. En person går före och två bakom med Smockan som påskjutarhjälp och mentalt stöd för Smulen.
 
Vi var framme två timmar innan det började för att hinna med allt, viktigast var att Smulen skulle få dricka sin mjölk. Smockans man var hemsk att försöka knoppa när den är två hårstrån tjock! Då var fölungen mycket lättare fastän han rörde på sig mer. Mycket pälsglans på båda och sen in i ringen. Enligt mamma som filmade var Smulen mest lätthanterad av alla sju föl på plats, men domaren påpekade att han följde Smockan väldigt bra i ringen vilket borde betyda att han inte är för präglad på människor! 
 
Poängen blev bra men vinnarfölet bland de hoppstammade hade två poäng mer. En detalj var att den föddes två veckor efter Smulen men var mycket större, tänk då hur stor Smulen hade kunnat vara om hans tillväxtkurva hade varit kontinuerlig med Tickan kvar i livet. Smockan fick mycket beundran för att ha tagit sig an fölet, och några extra blickar blev det nog på grund av prickarna... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0