Snälla hästar


En till underbar riddag! Red ut med mamma och Bodil i en timme i vårvädret (lite tidigt men man måste njuta innan nästa snöstorm kommer). Det har töat både idag och igår så det var jobbigt att gå i skogen, men när vi väl kom ut på vägen var det plogat och fint.

Smockan fick vara ledare men Bodil verkade cool hon med. Galopperade ute samtidigt för första gången och det gick kalasfint. Smockan tog långa språng och Bodil stora. Verkligen jättehärligt, alla fyra blev svettiga i plusgraderna och jag kunde ta av öronvärmarna för första gången på ett par månader utan att frysa.

Lite tokigt blev det när vi tog en galopp i en uppförsbacke och längst upp gjorde Smockan någon knyck. Hon sprätte upp lite snö med hovarna, och blev rädd för det... Och när vi är nästan hemma så möter vi en skoter, som snällt nog stannar och stänger av motorn. För er utsocknes så hände det här nyligen, och det hade nog gubbarna på skotern läst om. Smockan tyckte det var otäckt och kastade sig om, sen smög hästarna förbi den tätt intill varandra.

Sedan släppte vi ihop dem i samma hage. Odramatiskt var ordet. De har gått i hagarna intill varandra och ridit ut tillsammans så de kände varandra redan. Smockan tog befälet och Bodil fann sig i det som tur var.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0