Lydnadsträning

Idag red jag Bodil på träningen och det gick mycket över förväntan! Hon är självgående men inte hetsig, hon är alert men inte skrajsen, helt enkelt jättekul (och lätt) att rida!

Själva övningen hade varit toppen för Smockan med tre travbommar, sedan två till längre bort och skrittavbrott mellan. Bodil tuffade på utan konstigheter eller känsloyttringar som en riktig arbetsmyra. Sedan blev det galoppfattning innan de två travbommarna blivit galoppbommar. Alltså en bra kontroll av lydnad. De andra fick galoppera in och bryta av men Bodil hade skött sig så bra att vi fick avsluta tidigare. Plus att hon inte hade snö i sitt förra hem så det var lite extra ansträngande för henne. Hon blev väldigt mör efteråt!

Smockans ben såg normalt ut så imorgon skrittar vi en sväng. Men det var varmare (inte oroväckande varmt) än det andra benet som var mycket kallare. Får se hur det känns imorgon. Noterbart är att på det kalla benet blev hon rakad på små fläckar i november-december och det har fortfarande inte växt ut än. Varför?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0