Hopp-Smocka

Idag hade vi privatlektion, och äntligen har vi hoppat! Smockan var helt underbar, hon varvade mellan att vara lugn med att vara superglad. När vi red över travbommar galopperade hon över dem de första gångerna, det blev väldigt korta språng kan man säga. Men om man bara kör på med samma grejer så lugnar hon ner sig själv.

När bommarna lades upp till hinder fick Smockan upp farten rejält efteråt! Jag skulle fortsätta ha lätt sits och inte bromsa, låter ju bakvänt? Om jag hade dunsat ner på en gång efter hindret och börjat bromsa hade Smockan sett det som en bestraffning, och inte tyckt att det varit kul att fortsätta. Nu fick hon gasa på som hon ville och sen varva ner på en galoppvolt efteråt, och då behålla glädjen över att hoppa. Hela lektion en gick ut på att hålla henne cool och det gick mycket över förväntan!


Igår då, markarbetspass som vanligt. Jag tror att Smockan och en ponny som brukar vara med triggar varandra till hyss. Varje övning då den är i närheten går det som det går. Det var två set travbommar på de korta diagonalerna. Även då ville hon galoppera över för det ju så roligt att springa över bommar! Speciellt i grupp. Sedan blev det lite hopplikt när bommarna lades ihoptill en hög och vi fick galoppera över. Alltid lär man sig något på lektionerna i alla fall. Avslutade jättefint!

Det känns att vi är i en väldigt bra period just nu, hoppas den håller länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0